Bästa universiteten i världen

Om du verkligen är super seriös med ditt plugg och vill plugga på ett universitet som verkligen ger dig jobb, så kan du välja ett av de bäst klassade universiteten i världen. Om du pluggat på någon av de som nämns här så blir du garanterat eftertraktad på arbetsmarknaden, förutsatt att du får bra betyg också såklart.

Många har det ofta tufft efter examen. Ett sätt att trygga upp för att det inte ska bli så tufft när du är klar med skolan är genom att plugga på ett universitet som gör din blivande arbetsgivare imponerad.

Få jobb efter examen

Det finns en hel radda mer bra och imponerande universitet världen över, men det bästa är att då på dem som är riktigt kända. I en artikel från VA skrivs det om tips på denna typ av Universitet. Artikeln baseras på en undersökning som gjorts bland 2500 rekryterare på stora företag. I undersökningen har dessa fått svara på flera frågor som rörde studenter från universitet, och från vilka sådana som studenterna var mest attraktiva att anställa. Resultatet på detta blev en rankning av 150 universitet i 34 olika länder enligt artikeln.

”Fördelningen inom topp 10 är ganska tydlig: 6 av 10 lärosäten är amerikanska, två är brittiska, ett från Tyskland och ett från Japan.”

De 10 bästa universiteten för dig som vill få jobb säkert

California Institute of Technology (Caltech), Massachusetts Institute of, Technology (MIT) Harvard University, University of Cambridge, Stanford University, Yale University, University of Oxford, Technical University of Munich, Princeton University och University of Tokyo ska vara bäst enligt undersökningen.