Bättre ekonomi som student

Som student är det inte alltid lätt att få ekonomin att gå ihop – det vittnar många studenter ute i landet om. Vad kan du göra för att fylla på börsen vid månadens slut innan CSN trillar in på kontot?

För studenter land och rike runt är låg inkomststandard, kombinerat med en hel massa småutgifter som får plånboken att eka tom. Dessutom har de flesta studenter ingen högre kreditvärdighet ­– vilket gör att det är klurigt att ansöka om andra typer av lån är CSN-lån. Har du svårt att få lån? Comboloan hjälper dig! Se bara till att du förstår villkoren och avbetalningen av lånet innan du skriver under något.

Studenters ekonomiska sits

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa följande:

Studiemedlen på närmare 11 000 kronor i månaden räcker inte och borde höjas. Varje månad går den genomsnittlige studenten back 326 kronor, enligt Sveriges Förenade Studentkårer (SFS)

Detta ovan är uträknat efter en person som lever i en studentetta, lagar mat hemma, köper nödvändiga saker och inte gör några särskilda utsvävningar. Ändå blir med andra ord resultatet minus i slutändan. Ekonomin som student är alltså inte alltid det enklaste att klara av.

SVT skrivs det om hur matlådor är en stor del i sparandet av pengar hos många studenter. Hemlagat blir alltid billigare än att köpa mat ute, även på universitetets campus eller studentnationernas luncher. Sedan är det också viktigt att göra en budget så att du vet vad du har att röra dig med och hur mycket du gör av med. Kanske finns det något du bör dra in på bland dina utgifter?