Marknadsföringstankar framtida företag

När man är klar med studier och den riktiga världen väntar så är det många som drömmer om att starta eget företag. Det kan därför vara bra att börja ta reda på och tänka ut hur eventuell marknadsföring för ett nytt företag skulle kunna se ut. 

Det finns mycket att lära kring marknadsföring, oavsett om man är gammal i game: et eller inte. Och marknadsföringsstrategier och metoder förändras hela tiden, precis som marknaden för marknadsföring förändras. Hur når man ut till sin målgrupp och hur marknadsför man ett nytt företag? Här följer några tips på vägen.

Starta eget-tips

Att starta ett företag är relativt enkelt, men det är att driva det och få det att lyckas som är svårt, skriver Sveriges Radio. Det är viktigt att göra en kalkyl över sin framtida verksamhet och bolla dessa idéer med nära vänner och familj för att få viktig input. När man är helt uppslukad av en idé kan det vara svårt att se eventuella brister och möjligheter till förbättring. Kolla upp vilka som är dina potentiella kunder och börja kanske med att köpa in profilerade mössor med ditt företags logga från https://www.axonprofil.se/profilklader/mossor att skänka bort. På så sätt försäkrar du att de inte glömmer bort ditt företag i första taget, en mössa kan många gånger vara mer personligt än att bara ge ett visitkort. Se även till att själv bära en profilerad mössa, kanske kommer någon fram och frågar loggan står för. Det är en gyllene möjlighet till att sprida ordet om sitt företag på ett ganska enkelt sätt.

Syftesdriven marknadsföring

Att marknadsföra sig själv handlar om att förstå sin egen idé och marknad, skriver Svenska Dagbladet. Man behöver kolla på hur konkurrensen ser ut, vad som tidigare är gjort och inte. Vad har fungerat för andra och finns det något innovativt som du har möjlighet att testa? En ny trend är syftesdriven marknadsföring. Det är när man som företag tar ställning i samhällsdebatten. Det har fungerat i många sammanhang och har visat sig vara ett effektivt sätt för att synas i bruset, men också ett sätt för att visa var man står i debatten. Här följer exempel på syftesdriven marknadsföring:

  • Coop uppmuntrar oss till mindre köttkonsumtion.
  • Åhléns tar ställning mot könsnormer.
  • H&M tar ställning mot främlingsfientlighet.