Spar tusenlappar med matlåda

För en student gäller det att oftast vrida och vända på varje krona. Att man då tjänar tusenlappar på att ta med sig matlåda – och kanske även termos för en student, borde då bli en självklarhet. 

”Börjar utgångsdatumet närma sig på något av dina livsmedel? Släng dem inte! Riv osten och frys in den och lägg brödet i frysen. Planera också dina måltider efter vad som behöver användas i kylen innan det blir dåligt. Rester efter måltider kan användas till matlådor eller till en ny måltid nästa dag – en pyttipanna till exempel.”

Citatet är ett mycket bra förslag på hur man kan göra för att både spara in på sin ekonomi, och tänka mer miljövänligt. För när det kommer till matsvinn så är det ett otroligt stort problem. Att kontakta en långivare kan man göra när det tryter, och speciellt under januari då det är för de allra flesta årets tyngsta månad rent ekonomiskt. Då kan det vara bra att lägga om sitt tänk och förstå hur mycket pengar som man faktiskt kan spara med enkla medel.

I en artikel från dn.se går det att läsa att en lunch ute kostar ungefär 75 kronor, och en hemmagjord matlåda kostar 25 kronor. Det betyder att man under en lunch ute varje veckodag i 48 veckor kan spara in 12 000 kronor på att ta med sig mat. Får man in det som en ny vana så kan det bli något fantastiskt kul av det hela och man kommer även att märka hur mycket bättre man blir på både recept och att börja utmana sig själv i köket.