Så klarar du ekonomin med deltidsjobb

Pengar behövs för att kunna överleva, men som nyutbildad med endast ett deltidsarbete är det dock inte helt enkelt att få pengarna att räcka till allt. Det finns dock lösningar som kan hjälpa dig genom perioden av mindre pengar tills du hittar ett jobb.

När du är nyexaminerad student börjar ett helt nytt kapitel i livet. Det är inte helt enkelt att som nyutbildad hitta det där heltidsarbetet. Det är många som får arbeta deltid tills de landar ett bra jobb. När du inte är student längre förlorar du en hel del förmåner som att kunna bo i en studentbostad. Att boendekostnaderna ökar och du inte kan jobba heltid kan tära på ekonomin. Genom att vara ekonomiskt smart kan du lösa situationen, men eftersom marginalerna är små eller inte alls finns är det lätt att budgeten spricker. När det händer kan du alltid låna pengar för att lösa krisen. På gfmoney.se/ kan du ansöka om en flexibel kontokredit som du kan använda dig av när krisen är ett faktum.

Ha en kontokredit som backup

En kontokredit är som att ha ett kreditkort och att dryga ut deltidslönen ibland genom lån är inte alltid en dum idé. Att ha en kontokredit kan vara räddaren i nöden. Det är dock viktigt att vara försiktig med att låna för mycket. Låna endast de pengar som du verkligen behöver och ha koll på när pengarna behöver återbetalas. Det är även bra att titta på vilken ränta du betalar för att låna pengar. Det är smart att försöka betala tillbaka pengarna så snart du kan för att slippa betala för mycket ränta. Med en kontokredit hos GF Money betalar du dock bara ränta på pengarna du faktiskt lånar fast du har utrymme att låna upp till 30 000 kronor.

Tips för att låna smart:

  • Låna inte större belopp än du behöver.
  • Ha en återbetalningsplan.
  • Kontrollera räntan.
  • Välj en seriös aktör.

Hitta onödiga utgifter med en budget

För att kunna överleva på ett deltidsarbete är det betydelsefullt att ha en budget. Då får du bättre koll på dina utgifter och inkomster. Det är även lättare att kunna sålla bort onödiga utgifter som du faktiskt inte behöver lägga pengar på. När du sedan har hittat ett jobb och får in mer pengar är det fördelaktigt att bygga upp ett buffertsparande för eventuella framtida kriser.