Mänsklig hud i böcker

När det kommer till böcker så är böcker mer än bara böcker för många människor. Det är att resa och att utvecklas. Men hur förvarar vi dem – och kan böcker vara bundna av mänsklig hud?

Ja, det finns många frågor när det kommer till böcker. De flesta av frågorna brukar röra författare eller bästsäljare. Men det finns även många som är konfunderande när det kommer till vad böcker är bundna av. Dagens bokbinderi består inte av några knasigheter, men annat var det under 1600- till 1800-talet då det fanns människor som ägnade sig åt antropodermisk bibliopegi, alltså bokbindning av mänsklig hud. Sitter du på Strindbergs Röda rummet är den boken med största sannolikhet inte bunden av mänsklig hud. Ofta var det vetenskapliga artiklar och böcker som fått en sådan bindning. Detta då det ansågs billigare och även mer hållbart. Men det var även så att många rika män, så kallade bibliofiler, kunde tänkas göra bokomslag på huden av fattighjons som gått bort.

Förvara dina böcker där de syns

http://confidentliving.se/produkter/hyllor-forvaring/vitrinskåp, länken går till en sajt som har ett stort utbud av bra och snygga bokhyllor och vitrinskåp där dina böcker kan stå och åldras med värdighet. För om det är något som böckerna ska få ha så är det en bra plats i bokhyllan.

Är du en som älskar böcker eller har en vän som gör det är det en otroligt bra present att ge bort ett klassiskt verk från en tidig utgåva, och kanske kan du säga att omslaget är gjort på mänsklig hud.