Så viktig är hemförsäkringen när du studerar

Det är alltid viktigt att ha en hemförsäkring, speciellt när du är student. Har du en hemförsäkring när olyckan är framme får du ersättning för skadad egendom. Det är viktigt att du anger rätt information för att ha rätt skydd.

En hemförsäkring behöver du oavsett vart du befinner dig i livet. Från den dagen som du flyttar hemifrån och har ett eget boende bör du ha en hemförsäkring, speciellt om du har en mindre inkomst. En hemförsäkring för dig som är student är en bra säkerhet om något skulle inträffa. Som student är du mer sårbar eftersom ekonomin inte är den bästa. Om olyckan skulle vara framme kan du få ersättning för eventuell skada på din egendom. Det är ingen lag på att någon måste ha en hemförsäkring men om du drabbas av exempelvis inbrott eller en brand kan du inte får ersättning från något håll för den egendom som gått förlorad eller skadats. Som student brukar ekonomin vara knaper och att då själv behöva ersätta saker kan bli kostsamt.

Se till att du är rätt försäkrad

Som student har du förmodligen inget stort boende och då blir försäkringen billigare. Dessutom så har många försäkringsbolag speciella erbjudanden till studenter. Vad en hemförsäkring för en student kostar beror på vart du bort, storleken på ditt boende, om det finns några säkerhetsanordningar, antal personer i hushållet och vilket skydd du önskar ha. Det är viktigt att tänka på att ange rätt information till försäkringsbolaget. Om du är underförsäkrad får du inte ut den ersättning du skulle behöva och du vill heller inte vara överförsäkrad vilket innebär att du betalar mer än du kan få ersättning för vid eventuell skada.

Ta kontroll över din ekonomi

När du är student är det viktigt att du har kontroll på din ekonomi för att överleva. Det är bra att göra en budget för att ha koll på vilka månadskostnader du har. Försök att utnyttja olika studentrabatter och kanske kan du ha ett extrajobb vid sidan av skolan?