Deklarera som egenföretagare

Som egenföretagare är man sin egen lyckas smed, men det gäller att man ska kunna hålla många bollar i luften för att få verksamheten att gå framåt. När det kommer till deklaration finns det bra saker att tänka på.

Allt fler är det som väljer att bli egenföretagare och satsa på sin dröm, men det är även viktigt att man har ett samhälle som uppmuntrar till denna form av arbete. Enligt tidningen Dagenssamhälle är det av stor vikt att man även försöker få in nya svenskar till att känna mod att starta eget, och på exempelvis Arbetsförmedligen finns mycket hjälp att få samt att man alltid kan ta in hjälp när det kommer till ens redovisning. Det finns även mycket hjälp att få online i form av tips. Privataaffärer har tagit fram sex tips på vad man bör tänka på inför en deklaration.

Deklarationstider och kontroller

Utnyttja investeraravdraget. Driver du ett litet bolag kan du numera få göra ett investeraravdrag i inkomstslaget kapital för halva investeringskostnaden. Avdraget gäller eventuella investeringar som gjordes när bolaget grundades eller vid en nyemission. Maxavdraget är 650 000 kr, vilket du kan få för en investering på 1,3 miljoner kr.

Det femte tipset från citatet handlar om investeraravdrag. Men andra bra tips som tas upp är att man ska kontrollera deklarationsavgifterna, samt att det råder nya deklarationstider för företag, alltså den 4:e maj. Det bästa är att man väljer att få hjälp med sin redovisning men även lär sig allt eftersom så man själv har koll.