Finn friheten med elscooter

Som student har du ett både kul och krävande liv där du ska hålla många bollar i luften. Att gå på föreläsningar, plugga till tentor och sköta praktiska göromål som att handla och laga mat ska varvas med ett socialt umgänge och roliga events. Studentlivet är med andra ord mångfacetterat men samtidigt kan det vara en ekonomiskt ganska ansträngande tid.

Pluggar du i Stockholm är ett av de stora hindren, både för tiden och plånboken, de stora avstånden. Sveriges huvudstad må inte vara lika folkrik som många andra metropoler, men däremot är den utspridd och det är långt från den ena änden till den andra. Att resa runt kostar därför både tid och pengar men genom att köpa elscooter i Stockholm kan du spara in på båda.

Fördelarna med elscooter

Att ha en egen elscooter är en stor hjälp för dig som student då du blir helt fri att röra dig vart du vill. Du kanske vill ta dig in till eller ut ur stan, eller gå på ett möte på andra sidan universitet-campuset? Sticka iväg och handla den där mjölken du glömde i går eller träffa kompisar? Passa på att besöka alla trevliga ställen som finns i närheten av Stockholms universitet, som Naturhistoriska Riksmuseet eller Bergianska Trädgården vid Brunnsviken? Ta dig runt till innerstans många stadsdelar som Gamla Stan, Söder och Djurgården.

Allt det här är fullt möjligt med en elscooter och du behöver heller inte stå och vänta på bussen som aldrig kommer eller tunnelbanan som har tillfälligt stopp i trafiken. Tiden är värdefull, men den är inte den enda fördelen. Andra bra saker med en elscooter är:

  • Ekonomiskt – kostar mycket mindre i långa loppet än att köpa busskort
  • Miljövänligt – du minskar på ditt klimatavtryck genom att inte köra bil eller åka kommunalt.
  • Hälsosammare – du slipper utsätta dig för att infekteras av sjukdomar genom att stå och trängas med andra passagerare i tid och otid.

Spara på plats

Studenter bor ofta i ganska små rum eller lägenheter och därför kan en vanlig cykel vara svår att ta med sig in. Att låsa den ute på gatan medför risker, särskilt då cykelstölderna har ökat i Stockholm under de senaste åren. Dessutom kan det vara svårt att hitta en stolpe eller ett cykelställ att låsa fast vid, särskilt under dagar då vädret är extra vackert.

Med en elscooter är det en helt annan historia då den enkelt kan fällas ihop och tas med precis överallt. Du slipper investera i en massa dyra och krångliga lås och har alltid snabb tillgång till ditt färdsätt. Medan andra står och fumlar med lås eller väntar på spårvagnen har du redan kommit halva vägen.

Ytterligare en viktig fördel med en elscooter är att det faktiskt är riktigt kul att åka på den. Njut av den friska luften och dina omgivningar och upptäck Stockholm på ett nytt och roligt sätt. Livet som student är som sagt både kul och krävande, och med en egen elscooter har du slagit många flugor i en smäll.