Dags att tjäna cash som färdig student?

När du är klar med plugget så vill du väl få så mycket valuta för dina studiemedel som möjligt? Då är det viktigt att kolla upp bolagen som du funderar på att söka jobb hos, så att du vet om de är hållbara företag att satsa din tid och energi på.

För nyexaminerade studenter – utan kontakter eller kopplingar till företag via praktikplatser, kan det vara svårt att välja arbetsplats. Tacksamt nog finns det sidor på nätet som kan hjälpa dig att få en bra överblick över företagens siffror och ekonomi inom din yrkeskategori. Ta och besök Guldbolag och läs mer om företaget som du är intresserad av. Du kan söka på enstaka bolag, ditt län eller stad och välja vilka siffror du är intresserad av – såsom omsättning, anställdas löner, antal anställda och mycket mer.

Bespara dig egen efterforskning av företagen

Tack vare att Guldbolag.se har sammanställt siffrorna åt dig, slipper du efterforska om bolagen själv. För att bevisa detta ges här ett exempel på en sökning på Guldbolag.se: En sökning på Stockholms län, visade exempelvis att Veidekke Industri AB toppar listan med högst omsättning för 2018 och detta kan bekräftas i nyhetsrapporteringen om bolaget nyligen. Det går bland annat att läsa om deras nybyggda träkvarter men också om deras lägenheter på Potatisåkern, som visserligen är lite svårsålda, men som de erbjuder nya köpare att slippa avgiften för i 18 månader för att göra lägenheterna mer attraktiva. Detta går att läsa på: HD.

I ett dystert brev, skriver Veidekke även till Stefan Löfven och Per Bolund, angående den pågående bostadsbristen:

”Drygt 30 000 hemlösa och cirka 25 000 sociala kontrakt”.

Mer om det går att läsa i SvD där branschen efterfrågar en bättre bostadspolitik.